Види піци, склад і рецепти

Види піци, склад і рецепти:



 Піца «Маргарита»

Залежно від розміру піци змінюється кількість тіста і начинки, але ставлення інгредієнтів залишається приблизно однаковим. Склад піци «Маргарита»: тісто для піци, помідори, сир (моцарелла), томатна паста, оливкова олія, сухий базилік, пармезан, сіль, перець і свіже листя базиліка.
Піца «Чотири сезони» - найпопулярніша піца в світі. Про піцу «Чотири сезони» («Quattro staggioni») відомо те, що вона існувала ще в 1660 році. Проживав тоді в Неаполі один кухар, який готував смачні піци. В один прекрасний день його відвідала ідея приготувати піцу з безліччю різноманітних інгредієнтів. Кулінар відібрав свої улюблені продукти: томати, дари моря, шинку і гриби. Однак виникло питання: як помістити все це розмаїття на прошарок тіста, не зробивши при цьому з піци вінегрет? Кулінар знайшов вихід з цієї ситуації. Він розділив коло піци на чотири сектори, кожен з яких був покритий своєю начинкою окремо. Відвідувачам піцерії дуже сподобалося нове блюдо. У такого витвори кулінарного мистецтва обов'язково має бути назва.
У кухаря ця піца асоціювалася з порами року, в підсумку піца отримала ім'я «Чотири сезони». Сектор «зима» займали печериці, «весна» відводився під морепродукти, «літо» було віддано ковбасі «Салямі», «осінь» займали помідори. Зверху піца поливалася соусом, посипати зеленню та моцарелою. У наш час піца «Чотири сезони» - одна з найпопулярніших і є лідером продажів. Є безліч варіантів поєднань начинок. У традиційній «Чотири сезони» три сектори (сезону) начинки зайняті морепродуктами, а один грибами.
Склад: тісто, моцареллла, помідори, солоні гриби, варено-морожені мідії, свіжі або морожені в панцирі креветки, маслини, солоний анчоус, петрушка, часник, апельсин, сіль, цукор, перець, вустерширський соус, соус табаско, свіжий базилік, пармезан .
Неаполітанська піца «Маринара»
«Маринара» як і «Маргарита» вважається неаполітанської піцою. Само слово перекладається як морської або моряцький. Однак це не означає, що піца повинна бути з морепродуктами. Можливо, піцу так назвали на честь рибалок, які вживали її практично щоранку. Насправді «марінара» - це ще й соус з помідорів, цибулі, часнику і ароматних трав. Цей соус через консервируючих властивостей томата міг зберігатися досить довго, чим не могли не скористатися мореплавці. Тому існує гіпотеза, що назва піци пов'язана саме з цим соусом. Склад: тісто, помідори, оливки, часник, пармезан, сіль, цукор, орегано, чебрець, базилік.
Сьогодні піца поширилася на весь світ. У різних країнах люди можуть віддавати перевагу різні варіанти приготування цієї страви.
Основні відмінності спостерігаються в начинці, наприклад в Бразилії в піцу додають зелений горошок, в Японії - вугра, а в Коста-Ріці - кокоси. Навіть на території Італії є відмінності між піцою по-неаполітанські та піцою по-римському. У столичній піци основа хрустка, а неаполітанська має м'яку розсипчасту коржик.
Отже, ми дійшли до найголовнішого: рецепта як приготувати справжню італійську піцу.
У 2004 році в офіційному виданні газети італійського уряду був опублікований рецепт справжньої неаполітанської піци. За цим рецептом справжня піца повинна бути з тонкою скоринкою. При готуванні повинен використовуватися тільки сир «моцарелла» і особливі сорти помідорів. Як додатки можуть використовуватися тільки базилік, оливкова олія, материнка і часник. Якщо одне з цих правил було порушено при виготовленні, то продукт не є справжньою італійською піцою. Також варто згадати, що справжня піца готується на вугіллі в справжньої італійської печі, де температура тримається 485 градусів і піца там випікається за 2 хвилини. Однак на сьогоднішній день цього правила рідко хто дотримується.

Комментарии

Популярные сообщения из этого блога

ІТАЛІЙСЬКА ПІЦА - ІСТОРІЯ ПОЯВИ, ВИДИ, СКЛАД, РЕЦЕПТИ

Топ-7 лучших начинок для пиццы